4 trükk, hogy a mondanivalód hatásosabb legyen.

2016. február 26. 16:33 - Bábincu Flórián

Előző cikkemben írtam arról, mi lehet az a 7 fő bűn, amit elkövetve nagy eséllyel nem hallgatnak meg majd minket.

 Most hoztam 4 tippet, ami segít, hogy hatásos légy amikor beszélsz vagy mesélsz valamit.

2.png

 

 

  • Őszinteség

    Egyenesen beszélni. Igazat mondani, világosan beszélni. Lehet, hogy ezt te is tudtad. Viszont azt veszem észre, hogy rengetegszer nem őszinték az emberek. Elhallgatnak dolgokat, nem úgy mesélik el, mentik a saját bőrüket. Számomra nagyon visszataszító, amikor tudom az igazat és a másik mégis hazugsággal próbálja szépíteni, menteni magát. Légy mindig őszinte, az igazat mond és beszélj világosan! Az egyenes, őszinte beszédtől nincs hatásosabb és eredményesebb.

    pinocchio.jpg

  • Hitelesség, önmagad adni.

    A hitelesség nem csak egy előadónál, tanárnál vagy coachnál játszik hatalmas szerepet. Minden ember, ha hatásos akar lenni, hitelesnek kell maradnia. A hitelesség az, amikor teljes mértékben önmagadat adod. Az vagy, amit mondasz. Úgy cselekedsz, ahogy mondod. Ne azonosulj valaki olyannal, aki nem te vagy csak azért, mert hatásosabb akarsz lenni! Mindig tartsd szem előtt, hogy a hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát! Add önmagad, mindig, minden helyzetben - ez a hitelesség legfőbb kulcsa!

  • Becsületesség

    A becsület napjainkban már igencsak kezd elhalványulni. Pedig a becsületesség, a bizalomépítés első számú oszlopa. Ha valamit mondasz, ígérsz, akkor bármi történjék, cselekedj is annak megfelelően! Ha azt teszed, amit mondasz, akkor elkezdenek bízni benned, ezáltal pedig sokkal hatásosabb leszel.

  • Szeretet 

    A szeretet nyelve egy igazán titokzatos és különleges dolog. A szeretet nyelve az, amikor bármit mondasz vagy csinálsz, csak jó szándék vezérel. Nem azzal a szándékkal mondasz valamit, hogy más valakit v más munkáját leszóld, kritizáld vagy kibeszéld, hanem csakis azért mondod, hogy kifejezd elismerésed és csodálatodat. Most lehet azt gondolod magadban, hogy ez szép és jó, de „..ha engem is kritizálnak, akkor nekem is megvan minden jogom, hogy kritizáljak mást!”. És milyen igazad van! AZONBAN, ha ezt teszed, te is ugyanolyan leszel, mint az az ember, aki téged kibeszél. Bíztatlak arra, hogy tégy egy próbát azzal, hogy ha hallod más kritikáját feléd, akár szemtől szemben, akár valaki más által, akkor te ne visszavágni akarj, hanem legközelebb, ha találkozol az illetővel, dícsérd meg őt, fejezd ki az elismerésed felé! Garantálom, hogy nagyon nehéz lesz, de ha így cselekszel, akkor biztosan hatalmas lelkiismeretfurdolást fogsz előidézni benne, és legközelebb ő sem fog rólad semmi negatívat mondani, sőt lehet ő is voszonozza a kedves szavakat. Soha ne feledd, ha mocsokkal akarsz megdobni valakit, akkor lehet azzal nem találod el őt, ám ettől függetlenül a te kezed még mocskos marad!

    sziv-szeretet-ekg.jpg

 Minden helyzet más, minden embert mással lehet megfogni, hogy számára értékes beszélgetőpartner légy. Ugyanakkor minden embert gyerekkorától kezdve valamilyen elvek szerint neveltek: légy kedves a másikkal, légy becsületes, szeress, ha szeretnek stb. Ha ezeket a gyerekkorban belénknevelt elveket tapasztaljuk egy másik emberrel kapcsolatban, akkor automatikusan, öntudatlanul megnyílunk előtte valamilyen mértékben - erre mondják azt ma, hogy szimpátia alakul ki bennünk.

A fent említett 4 elv nem garantálja 100%-ban, hogy minden ember szeretni fog, de azt igen, hogy sokkal kellemesebb beszélgetőpartner leszel mások szemében, mivel a fent felsorolt elvek a legalapvetőbbek, melyeket gyerekkorunkban elsőként tanítottak meg nekünk.

Ha tetszett az írás, akkor oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel.

Inspii Facebookon és Instagramon is.

 

fb_icon_325x325.png
https://www.facebook.com/egylepesasiker

 

unnamed.png

https://www.instagram.com/inspi_egylepes_a_siker/

21 komment
süti beállítások módosítása