Értékes tanácsok, a világ egyik legbölcsebb emberétől

2016. június 09. 15:27 - Bábincu Flórián

o-dalai-lama-facebook.jpg

A Dalai Lámát sokszor nevezik a világ legbölcsebb emberének, aki tanításaival rengeteg ember életére volt már nagy hatással. Ő a lelki béke megtestesítője, akinek minden szavából tanulni lehet. A cikkben 5 olyan tanítását olvashatod, amelyek nagy hatást gyakoroltak személyemre.

Amikor veszítesz az életben, ne veszítsd el a leckét is, amelyet az élet adni akart neked!

Ha elkezdesz olyan felfogást gyakorolni, hogy „minden nap tanultam valamit” azt veszed észre, hogy az életed el kezd gyökeresen megváltozni. Nincs kudarc, nincs veszteség - csakis lecke. A jó dolgokból megtanulod, hogyan kell csinálni, a rosszakból pedig azt, hogyan nem.

Tanuld meg jól a szabályokat, hogy tudd okosan megszegni őket!

Csak az tudja a javára fordítani a szabályok adta lehetőségeket, aki ismeri azokat. A mai világban körbevesznek minket a törvények, ezek alól viszont gyakran vannak (LEGÁLIS) kibúvók, azonban ehhez ismerni kell azokat.

Ne engedd, hogy egy kis vita tönkretegyen egy nagy barátságot!

goats-692660_960_720.jpg

Fotó: Pixabay

Megfigyeltem már, hogy az emberek közötti konfliktusok túlnyomó többsége érthetetlen apróságokon alapul. Félreértések, nem egyező nézőpontok miatt mennek tönkre kapcsolatok, barátságok. Tanulj meg elfogadni, MEGÉRTENI és MEGHALLGATNI! Ne rendezz „kinek van igaza” versenyt, inkább érts meg, a megfelelő kommunikáció csodákra képes. Mindig emlékezz erre a bölcs mondásra, ha boldog kapcsolatokat akarsz a magadénak tudni: „nem az a fontos, hogy igazad legyen, hanem az, hogy szeressétek egymást”.

Tárd ki a karjaid a változás felé, de ne engedd, hogy az értékeid távozzanak tőled!

Gyorsan fejlődő és változó világban élünk, aki nem nyitott a változásra, a folyamatos fejlődésre, az lemarad. Légy nyitott, változz, tanulj, DE ne feledd az értékeidet megőrizni! A jó értékek felbecsülhetetlen árral rendelkeznek. Ezek azok, amelyek egyedivé és csodálatossá tesznek.

Ha valaki kirekeszt másokat, viszonzásul önmagát találja kirekesztve.

Ne feledd, hogy a hallgatás sokszor a legjobb válasz lehet.

yada-yada-1430679_960_720.jpg

Fotó: Pixabay

Kaptál már olyan választ, amikor tudtad, hogy a válaszadónak fogalma sincs, miről beszél, de szakértőként állította be magát?. Nem hiába tartja az ősi mondás, hogy „Hallgatni aranyat ér”. Akkor beszélj, ha értelme van. A fölösleges okoskodás és fecsegés értéktelen, és vesztesz a hitelességedből is.

Ha tudsz, segíts másokon. Ha nem, legalább ne árts nekik.

Ha tetszett az írás, akkor oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel, a megosztás gombra kattintva

Köszönöm, hogy Likeolsz Facebookon és Követsz Instagramon

fb_icon_325x325.pnghttps://www.facebook.com/egylepesasiker

 

unnamed.png

https://www.instagram.com/inspi_egylepes_a_siker/

komment
süti beállítások módosítása