A befektetés, amit Soros György is már kinézett magának.

2016. július 13. 12:02 - Bábincu Flórián

a_000_del8394912_europress_eza.jpg

A milliárdos befektető, Soros György cége több mint harmadával csökkentette kitettségét az amerikai részvénypiacon, s eközben 264 millió dollárt költött a világ legnagyobb aranytermelő cége, a Barrick Gold Corp. részvényeinek vásárlására - írja a Bloomberg.

A jelentés szerint a Soros Fund Management emellett 1,05 millió darab SPDR Gold Trust ETF-re (tőzsdén jegyzett alap) rendelkezett vételi opcióval.

A Bloomberg emlékeztet arra, nem Soros az egyetlen, aki ismét lát fantáziát az aranyban. Korábbi vezető stratégája, a mára szintén milliárdos StanDruckenmiller szintén hisz az arany sikerében. Néhány napja legnagyobb befektetéseként említette a nemesfémet, miközben abszurdnak nevezte az egyre több jegybank által bevezetett negatív kamatlábakat. 

Az arany árfolyama az év első három hónapjában dollárban számolva 16 százalékkal emelkedett

Az aranyról tudni kell, hogy:

 

  • ellenáll a válságnak, értékálló és mobilis dologi értéket képvisel

 

  • bármikor bármilyen fizetőeszközre beváltható

 

  • a világ legősibb befektetési eszköze

 

  • több mint 6000 éve létezik

 

  • védett az inflációval szemben

 

  • államoktól független nemzetközi fizetőeszköz

 

  • az elmúlt 10 év értékalakulása több mint 10,80% p.a.

 

Kétlem, hogy bárki is tudna mondani még egy olyan valutát vagy befektetési módot, amellyel ennyire biztonságban lehetne tudni a megtakarításokat. Nem csak ellenáll az inflációnak, de jó esetben még növekszik az értéke is, mindezt a lehető legminimálisabb kockázattal. Arról nem is beszélve, hogy sokan nem tudják, de ma már jelentős profitot lehet, (akár garantált 5,5%) eurós profitot- elérni otthon tárolt arany fedezettel is.

Most lehet megfogalmazódott benned a kérdés: „Az olyan nagy befektető is tévedhet mint Soros György.” Semmi gond, mert az Aranyolvasztó alapítója egy olyan német aranyöntői ajánlatot közvetít Magyarországra, hogy akkor se érje kár a befektetőket, ha csökken az árfolyam. 

Ha Te is szeretnél egy stabil, megbízható befektetést választani a megtakarított pénzednek, akkor nincs más dolgod, mint kitölteni a cikk alján lévő űrlapot! Az Aranyolvasztó munkatársai felveszik veled a kapcsolatot.

Jobb ha sietsz, mert az első 20 kitöltő komoly meglepetésben részesül az Aranyolvasztó munkatársai által.

Légy TE az elsők között.

komment
süti beállítások módosítása