7 tipp Richard Bransontól, hogyan légy produktívabb

2016. május 19. 16:12 - Bábincu Flórián

borito.jpg

Minden nap, mindenki számára 24 óra áll rendelkezésünkre, mégis egyesek többet hoznak ki ebből, míg mások – különböző okoknál fogva – kevesebbet. Charles Duhigg, a New York Times díjnyertes oknyomozó riportere utánajárt miben rejlik a produktivitás. A kutatásai bizonyították, hogy mindössze a gondolkodást kell megváltoztatni. Ha ez sikerül, akkor képessé válik az egyén konzisztensen végrehajtani Duhigg tippjeit, amelyekkel növelheti a produktivitását a mindennapokban.

Motiváld magad


Az önmotiváció nem egy veleszületett képesség. Ez arról szól, hogy az illető tudja merre tart, és annyira elhivatott ez iránt, hogy minden különösebb külső kényszer nélkül végrehajtja az ehhez szükséges tennivalókat. Mindenkinek el kell fogadni az élet törvényeit, melyek szerint a döntések befolyásolják a leginkább, hogy ki lesz sikeres, és ki sikertelen. ’’A gyakorlat teszi a mestert’’ – ez az önmotiváció terén különösen igaz, mivel minél többet gyakorolja valaki, annál természetesebben fog menni egy idő után.

Keresd az élet apró örömeit

orom.jpg

Minden nap történnek szép dolgok. MINDEN NAP. Egész egyszerűen csak oda kell rájuk figyelni, keresni kell azokat. Ha képes vagy ily módon megváltoztatni a gondolkodásodat, akkor egy teljesen új világ nyílik meg előtted. A sikeres emberek az élet apró örömeiből is tudnak erőt meríteni.

Alakíts ki egy mentális modellt


A mentális modell arról szól, hogy meghatározza az illető magában, hogy milyen gondolatok és információk építik a személyiségét és melyek nem. Amelyek építik, azt tudomásul veszi, és erőt merít belőlük, amelyek pedig rombolják, azokat figyelmen kívül hagyja. Például egy adott területen sikeres ember tanácsai építő jellegű információk, míg az olyanok kritikái, akik szemmel láthatóan nem jártasak az adott szakterületen, azok romboló információk. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy kell tudni különbséget tenni a kettő között. Nagyon sok ember az építő kritikát is úgy dolgozza fel, mint a személye ellen irányuló támadást, ami hatására teljesen elvágja magát attól a lehetőségtől, hogy kijavítsa az esetleges hibáit.

Minden napra határozz meg célokat

celok.jpg

Ez az egyik legfontosabb komponense a napi produktivitásnak. Duhigg szerint sokkal könnyebb úgy végrehajtani egy cselekvést, ha előtte leírja magának az illető. Akkor már jelentkezik az az extra késztetés, hogy ne okozzon magának csalódást azzal, hogy nem teljesíti a kitűzött céljait, míg ha ’’csak’’ fejben állítja fel azokat, akkor ha bármi is közbejön és nem teljesíti azokat, akkor rá tudja fogni, hogy ezek nem is szerepeltek valójában az aznapi célok között. Tehát nagyon fontos, hogy előző éjjel, vagy aznap reggel, írásban határozd meg a céljaidat a produktivitásod növelése érdekében!

Ne félj döntéseket hozni


’’A legsikeresebb emberek azok, akik nem úgy fogják fel a döntéseiket, hogy azok vagy sikeresek vagy sikertelenek, hanem úgy, hogy a döntéseik vagy sikeresek, vagy tanulságosak a jövőre nézve.’’ Minden döntésed a maga nemében sikeres döntés, csak egyesek nem oda juttatnak, ahova szeretnél jutni. Ha tudsz tanulni a hibás döntéseidből, akkor nagy valószínűséggel soha nem fogod elkövetni még egyszer ugyan azt a hibát.

Ne félj a tapasztalataidra hagyatkozni


Néha a különböző helyeken szerzett tapasztalatok olyan helyzetekben bizonyulnak hasznosnak, amelyekben az ember nem is gondolná. Ne félj a tapasztalataid szerint eljárni, hisz mi másért vannak azok neked, ha nem azért, hogy segítsék az életedet?

Ne rémítsen meg a pánik

panik.jpg

Fotó: Virgin.com

A stressz mindenki életében jelen van, függetlenül attól, hogy mit csinál. Egy dolgozatra készülő ötödikes ugyan úgy izgul, mint egy katona a háborúban, csak a körülmények másak. A stressz alapjában véve nem feltétlenül jelent rosszat. Ezzel együtt ugyanis adrenalin kerül a véráramba, ami serkenti az emberi tevékenységet. Aki megtanulja kezelni a stresszes szituációkat, az hatalmasat tud profitálni ebből. 

 

Ha tetszett az írás, akkor oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel, a megosztás gombra kattintva

Köszönöm, hogy Likeolsz Facebookon és Követsz Instagramon

fb_icon_325x325.pnghttps://www.facebook.com/egylepesasiker

 

unnamed.png

https://www.instagram.com/inspi_egylepes_a_siker/

komment
süti beállítások módosítása