5 ok, amiért neked is szükséged van megtakarításra

2016. május 15. 23:40 - Bábincu Flórián

tancs2.jpg

Sok sikeres embertől hallhattuk már azt, hogy már-már kötelező megtakarítással, félre tett pénzzel rendelkezned, ha biztonságban akarod tudni a jövődet. Biztos Te is hallottad már azt a mondást, hogy „előbb magadnak fizess.” Hál' Istennek, napjainkban nagyon sok rugalmas megtakarítási forma van a pénzpiacon, amelyből válogathatsz. Úgy gondolom, legfontosabb a takarékosságra való „szokás” kialakítása. Most felsorolok 5 olyan okot, amiért NEKED is kötelező, hogy legyen megtakarításod.

1. Biztonság

Az emberek szeretik magukat biztonságban érezni. Maslow szükségleti piramisában is második legfontosabb helyen áll a biztonság. A megfelelő összegű megtakarítás biztonságot és biztonságérzetet nyújt.

2. Nem aggódsz a váratlan kiadások miatt

Aggódtál már valaha attól, hogy ha jön egy váratlan helyzet, miből fedezed majd? Ha igennel válaszoltál, akkor ideje pontot tenned a végére! Ha van megtakarításod, akkor nem okoznak majd stresszes helyzetet a váratlan kiadások. Kötelező tudatosan készülnöd a váratlan kiadásokra és ezt egy rugalmas megtakarítási formával nagyon egyszerűen elérheted.

3. Nyugodtság

nyugod.jpg

Had kérdezzem meg tőled, téged izgat a pénz? Engem mondjuk, nyugtat. A pénzügyi intelligencia fejlesztése elengedhetetlen napjainkban. Egy megfelelő összegű megtakarítás birtokában hidd el, nyugodtabban kelnél és feküdnél, tudván hogy van félre tett pénzed, ami még időről időre gyarapodik. Te talán nem szeretnél nyugodtabb hétköznapokat?

4. Befektetnél? Van mihez nyúlnod

befektet.jpg

Napjainkban rengeteg olyan rugalmas megtakarítási forma áll rendelkezésedre, hogy amikor befektetni van kedved, hozzá férhetsz megtakarított pénzedhez. Egy pénzügyileg intelligens ember nem engedi meg azt a ’’luxust’’ magának, hogy csak egy bevételforrása legyen. Általában a fix jövedelmük mellett rendelkeznek valamilyen passzív jövedelemmel. Egy befektetés erre kitűnő lehetőség. De befektetni meg csak akkor lehet, ha van miből.

5. A jövőd kiszámíthatatlan

A pénzügyi szakemberek szinte kivétel nélkül arra figyelmeztetnek, hogy a mostani Y és Z generációk (1980 után születettek) tagjai már nem fognak a megélhetéshez elegendő nyugdíjat kapni. Két lehetőség van: az első az, hogy még időben kapcsol az ember, és elkezd havi rendszerességgel félretenni, és ebben évek alatt összegyűlhet egy egész szép összeg, amiből meg lehet majd élni idősebb korban is. A másik út az, hogy nem ezt az utat választja az illető, mert ’’majd csak lesz valahogy..’’ alapon él. Nos, ennek gyakran az a vége, hogy nyugdíjas években is munkát kell vállalni, hogy fedezni tudja a mindennapi megélhetését.

Ha ezek az okok után úgy döntöttél mindenképp megtakarításra van szükséged, vagy a jelenlegit cserélnéd egy sokkal rugalmasabb és kifizetődőbbre, akkor töltsd ki a cikk alján található űrlapot. 

Ha tetszett az írás, akkor oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel.

Inspii Facebookon és Instagramon is.

fb_icon_325x325.pnghttps://www.facebook.com/egylepesasiker

 

unnamed.png

https://www.instagram.com/inspi_egylepes_a_siker/

komment
süti beállítások módosítása