3 tipp, a sikeres kapcsolatteremtéshez

2016. március 13. 19:07 - Bábincu Flórián

networking-1_meret.jpg

Mennyire fontos az, hogy megfelelően tudjunk kapcsolatot építeni, ismerkedni? Szerintem az egyik legmeghatározóbb része életünknek, karrierünknek. Sosem tudhatod, miből lesz a cserebogár, melyik „ismerkedésed” vezet egy életen át tartó, boldog párkapcsolathoz, barátsághoz, esetleg egy sikeres üzlet lebonyolításához. El tudod azt hinni, hogy egy könyv vásárlása teremtett számomra egy hosszú távú üzleti együttműködést, ami jelenleg is tart? Viszont a kapcsolatépítésnek (főleg idegenekkel) is megvannak a maga szabályai, most mondok neked hármat, ami nekem bevált és tuti neked is befog, ha megfelelően alkalmazod.

1. Kerüld a kínos csendet

 

Nagyon sokszor tapasztaltam már azt, amikor csak ültök az asztalnál, vagy álltok egymás mellett, néztek jobbra, balra és hallgattok. Közben mind a két félnek azon jár az esze, vajon mit kérdezzek, vajon mit mondjak, hogy ne legyen kínos. Ilyenkor szoktak megszületni a legbénább kérdések és kezdeményezések. A legjobb amit tehetsz, hogy elkerülöd ezt a jelenséget, mert nagyon kínos tud lenni. Ne akarj erőltetve kérdezni vagy mondani bármit is, mert abból nem sül ki jó. Hogy mit tegyél ilyen esetben? Az általános kérdések mindig hatásosak tudnak lenni, bemutatkozás után. Mivel foglalkozol, mi a hobbid, vannak-e céljaid? Ez a módszer azonban csak az első percekre elég, ha meg is történtek oda-vissza, ezek után még előjöhet a kínos csend. Hogyan tudod el kerülni ezt a jelenséget?  Olvass tovább és megtudod!

2. Kérdezz, de nem akármit

 

photo_60777_20160120.jpg

Az általános kérdéseid után, egy dolgot kell nagyon jól csinálnod, figyelned! Ez egy olyan meghatározó pont, ami tovább építi az egész folyamatot. Meg kell figyelned a válaszokat, mik azok, amikről a beszélgető partner intenzívebben nyilatkozik, nagyobb érdeklődést mutat. Ezek azok a kulcstémák, amikre építheted a társalgást. Hidd el az emberek szeretnek beszélgetni és megnyílni, de ehhez meg kell találnod azt a kulcstémát, amiről szívesen beszélnek. Gyakorold a megfigyelés képességét és nem lőhetsz mellé, ha megtalálod azt a témát, amiről a partnered szívesen beszél, akkor nyert ügyed van. Emlékezni fog rád, emlékezni fog arra, hogy igen-igen vele jól elbeszélgettem a múltkor „xy” témáról. Ez egy nyerő taktika, ami nekem számtalanszor bevált, el sem hiszed, ezzel milyen könnyű maradandót alkotni egy ismeretlennél. Bíztatlak, hogy próbáld ki bátran!

3. Légy pozitív

 

Ha választhatnál két dolog közül, amit a veled való találkozás után mondanak, melyik lenne az:

- a múltkor szerintem találkoztam a világ egyik legpozitívabb emberével

- a múltkor szerintem találkoztam a világ egyik legdestruktívabb emberével

Ha az elsőt választottad, gratulálok. A pozitivitást sokszor összekeverik az őrültséggel, mert akik pozitívak, mindig mindennek örülnek. Ez szerintem egy hatalmas tévhit. A pozitív kisugárzás meglátszik az ember szemében, mosolyában. Ezt kell gyakorolnod bárkivel is beszélgetsz! Mosolyogj, nem azt mondom, hogy vigyorogj egyfolytában, mert akkor lehet őrültnek néznek majd, de a mosoly bemutatkozáskor, egyetértéskor mindig legyen ott az arcodon. Ettől sokkal kellemesebb társaság leszel, és remélem tudod, hogy a mosoly és a nevetés ragályos.

+1 Megjelenés

 

kyesk9oykgg.jpg

 A fent említettek mellett nem mehetek el a mellett, hogy megjegyezem, jól kell megjelenned. Mindig és mindenhol! Adj a külsődre, hidd el nem kell milliókat keresned ahhoz, hogy jól megjelenéssel rendelkezz, elég ha oda figyelsz rá. Viszont, ha komolyabban érdekel ez a téma, akkor nézz fel ide biztos hasznos tartalmakat találsz. KLIKK

Fotó: Freerange

 

Ha tetszett az írás, akkor oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel.

Inspii Facebookon és Instagramon is.

 

fb_icon_325x325.png
https://www.facebook.com/egylepesasiker

 

unnamed.png

https://www.instagram.com/inspi_egylepes_a_siker/

komment
süti beállítások módosítása