Ha ez a 4 dolog irányítja az életed, akkor nagy bajban vagy.

2016. július 09. 14:29 - Bábincu Flórián

ha_ez_a_4_dolog_iranyitja_az_eleted_akkor_nagy_bajban_vagy.png

Sokszor hangoztatom, hogy a siker kis apró lépések eredménye, amit leginkább egy maratonhoz hasonlítanék. Manapság elég nehéz elmenni a pletykák és előítéletek mellett. Sokak számára fontos, hogy mit gondolhatnak rólam mások, várjuk a visszajelzéseket a social media platformokon, és majdnem depresszióba esünk, ha az újonnan feltöltött képünk nem éri el a 200 like-oló számát. Mik irányítják az életünk? A te életedet mi irányítja? Milyen tényezők a legfontosabbak? Ha ez a 4 dolog akár egyike, akkor komoly bajban vagy.

Büszkeség

x6aoao0qdvm.jpg

Véleményem szerint az emberi kapcsolatok fő megrontója a büszkeség. Nézz magadba, hányszor halasztottál el olyan eseményt, amin ott lettél volna, de büszkeséged nem engedte? Hányszor nem szóltál kedvesen barátodhoz, párodhoz csupán büszkeségből? Ha  egynél többel válaszoltál magadban, akkor sajnos azt kell mondjam, elég nagy bajban vagy.

 

,,Mit gondolnak rólam mások?’’

Sok olyan barátom van, akik megrögzött „mit gondolnak rólam mások” betegségben szenvednek. Elmondok egy titkot: amikor elkezdesz magadnak megfelelni, nem fog érdekelni, mit gondolnak rólad mások. Amennyiben elfogadod magad, úgy ahogy vagy, megváltozik minden az életedben. Nem akarsz majd csak azért megtenni dolgokat, hogy mások tetszését elnyerje, nem akarsz majd olyan dolgokat megvenni, amiktől mások pozitív visszajelzéssel jutalmaznak. A másoknak való megfelelésre való vágy önbecslési problémára utal. Másoktól vársz pozitív visszajelzést, és ez által érzed értékesebbnek magad? Tényleg ez a helyes út? Kezdj el egyetlen embernek megfelelni - saját magadnak. Szabó Péter szavaival élnék: „Mindenki egyedinek született, de sokan másolatként halnak meg.” Ne gyalázd meg az életedet azzal, hogy másolatként halsz meg!

 

Pénz, pénz, pénz.

greedy-1241164_960_720.jpg

Manapság az emberi értéket pénzbe mérik. Viszont a csillogó villogó, kívülről gyönyörű alma is lehet belül pondrós. Ha a pénz irányítja az életed, akkor elég rossz irányba haladsz. A pénz az egy eszköz, amit felhasználhatsz arra, hogy megvegyél magadnak olyan dolgokat, amelyektől boldogabb lesz az életed, de nem a boldogság forrása. Pénzt keresni, sok pénzt keresni egyáltalán nem rossz, sőt. De amint elkezdi irányítani az életed, na ott vagy bajban. Az emberi értékeidre kell koncentrálnod!

 

Előítéletek

Minden embernek van egy története, amit nem ismersz, amiről nem tudsz. Nem tudod honnan jött, milyen utat járt be, akkor miért ítélnéd el előre? Sajnos én is estem sokszor abba a hibába, hogy valaki nem volt szimpatikus elsőre, és elítéltem. Akkor változott ez meg, amikor egy ilyen esetnél kiderült, hogy milyen jó ember, azóta is barátok vagyunk. De nem szaporítom a szót, ez a videó mindent kifejez:

komment
süti beállítások módosítása