Így kezdte karrierjét Oprah Winfrey, Donald Trump

2016. június 12. 20:55 - Bábincu Flórián

061715-centric-news-donald-trump-oprah.jpg

A mondás úgy tartja: " A profi is volt egyszer kezdő", ezzel teljes mértékben egyet értek. A mai világot meghatározó személyek is voltak egyszer amatőrök. Oprah Winfrey, Walt Disney, Donald Trump, mindnyájan alulról kezdték és lépésről lépésre érték el azt, ahol most tartanak. Kíváncsi vagy hogyan kezdték, mi volt az első munkájuk karrierjük elején? Olvass tovább!

Oprah Winfrey

314.jpg

Egy leányanya gyermekeként született, aki elhagyta őt. Későbbi örökbefogadó családjában többször bántalmazták és megerőszakolták. 14 évesen kisfiút szült, a gyermek azonban még csecsemőként meghalt. A WVOL nevű rádióállomástól indult el meseszerű karrierje, ahol akkoriban még részmunkaidősként dolgozott,  ma pedig már a világ egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb asszonyaként tartjuk számon.

George Lucas

Hozzá kötjük a Csillagok háborúját valamint az Indiana Jones-trilógiát. Azonban az ő karrierje sem volt annyira egyszerű, a főiskola elvégzése után tanársegédként dolgozott a Dél-Kaliforniai Egyetemen.

James H. Clark

Clark a Netscape társalapítója volt, ám fiatalon még úgy tűnt, teljesen más irányt vesz a karrierje. 17 évesen otthagyta a gimnáziumot és beállt a haditengerészethez, ahol 4 évet töltött. A leszerelése után – annak ellenére, hogy nem érettségizett le – bejutott a New Orleans-i Egyetemre, ahol alap- majd mesterképesítést szerzett fizikából. Ezután a Utah-i egyetemre került, ahol informatikából letette a PhD-t, majd megalapította a dollármilliókat hozó vállalkozását, a Netscape Communications-t.

Donald Trump

720x405-r1244_fea_trump_a_sml.jpg

Az amerikai üzletember-politikus az édesapjával együtt gyűjtött üres üvegeket, hogy azokat beváltsák. Állítólag az építkezések voltak a legjobb lelőhelyeik. Trump később azt nyilatkozta erről az időszakról, hogy bár az üvegvisszaváltás nem fizetett túl jól, megtanította arra, hogy értékelje a pénzt, és a befektetett munkát. Egy talkshowban egyszer megkérdezték tőle, mihez kezdene, ha elveszítené az összes vagyonát. A milliárdos így fogalmazott: elmenne ügynöknek és ismét a csúcsra jutna.

Forrás: Jobline

Ha tetszett az írás, akkor oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel, a megosztás gombra kattintva

Köszönöm, hogy Likeolsz Facebookon és Követsz Instagramon

fb_icon_325x325.pnghttps://www.facebook.com/egylepesasiker

 

unnamed.png

https://www.instagram.com/inspi_egylepes_a_siker/

komment
süti beállítások módosítása