Az intelligens emberek 5 ismérve

2016. március 24. 15:23 - Bábincu Flórián

-juy813le2q.jpg

Legyél vállalkozó vagy alkalmazott, esetleg diák, arra kell törekednek, hogy intelligens emberekkel köss kapcsolatot és kerüld el azokat, akik azt hiszik magukról, hogy azok, de tetteik ezt nem igazolják. Sokan jó emberismerőnek tartjuk magunkat, de sokszor nem is olyan könnyű kiszűrni azt, ha valaki csak előadja magát. A cikkben 5 olyan ismérvet olvashatsz, amelyek minden intelligens emberben megvannak, így könnyebb lesz kiszűrnöd őket és elősegíti a te fejlődésed is.

1. Okos döntéseket hoznak

qbncww45ie8.jpg

Az intelligens emberek tudják, hogy a tetteinek következményei vannak, ezért mindig megfontoltan, körültekintően döntenek. Tudják, hogy egyetlen jó döntés nem mérvadó, és nem okozhat tartós sikert, folyamatos jó döntéseket kell meghozni, ez pedig hatalmas figyelmet és koncentrációt igényel.

2. Tanulnak a hibáikból

Az okos, intelligens emberek sosem ismerik a kudarcot, bátran bevallja, ha hibázott, és inkább tanul belőle, minthogy bizonygassa döntésének helyességét bűnbakot keresve. Tudja, hogy szembe kell néznie a valósággal, őszintének kell lennie magával, mert ekkor lehet tanulni a hibákból.

3. Okos emberekkel veszik körül magukat

rhjfmecsh-s.jpg

A hozzád legközelebb álló emberek nagyon hasonlítanak rád. Nem küllemben, hanem gondolkodásban. Tudatalatt mindenki olyan emberekkel érzi jól magát, akiknek a gondolkodása az életről - kisebb eltérésekkel – azonos a sajátjával. Szerinted véletlen, hogy a sikeres embereknek a közeli barátai mind hasonlóan sikeresek? Vagy az, hogy az átlagos embereknek a közeli barátai szintén átlagosak? Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy barátkozz össze sikeres emberekkel, és felejtsd el a régieket (különben is, ha nem egyezik a gondolkodásotok, úgysem lesztek sokáig barátok). Azt akartam ezzel kifejezni, hogy figyelj oda, kik vesznek körül, mert sokszor van úgy, hogy lehetsz te bármennyire tettrekész, rátermett, jó gondolkodású, és mégis elkerül a siker. Ilyenkor érdemes áttekintened, hogy nem-e a környezeted húz vissza. Elültetheted te a legszebb virágot, ha a talaj minősége rossz, akkor el fog pusztulni.

4. Nyitottak, könnyebben alkalmazkodnak

Charles Darwin tökéletesen megfogalmazta ezt: "Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra." Nem biztos, hogy jó az, ha nagyon merev gondolkodású vagy, azaz amikor elhatározod magad, akkor senki nem tud lebeszélni. Mindig érdemes nyitottnak lenni, mert nagyon gyakori, hogy egy döntésnél valamit nem vettünk számításba, ami esetleg akadálya lehet a döntésünk sikerességének. Hallgasd meg, ha más figyelmeztetni akar, és gondold át, hátha van igazság a mondandójában! DE nagyon fontos, hogy azt is figyelembe vedd, hogy az illető mennyire jártas az adott területen!

5. Jól érvelnek 

Nagyon jól tudják kifejteni a mondandójukat, ezzel együtt pedig nagyon eredményesen tudják meggyőzni a partnereiket saját álláspontjukról. Ennek az a kulcsa, hogy 1-1 vita során nem vesztik el a higgadtságukat, tiszta fejjel képesek gondolkodni, amely így sokkal eredményesebb.

 

A nagyobb intelligencia mindig meg fogja találni a módját, hogy megkerülje a kisebb intelligencia által felállított korlátokat. - Ray Kurzweil

 

Ha tetszett az írás, akkor oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel.

Inspii Facebookon és Instagramon is.

 

fb_icon_325x325.png
https://www.facebook.com/inspiinsts/

 

unnamed.png

https://www.instagram.com/inspi_i/

53 komment
süti beállítások módosítása