Nincs még saját lakásod? Akkor ezt el kell olvasnod!

2016. április 19. 10:44 - Bábincu Flórián

szep-hazak-201306_mogyoro2_12004.jpgRégóta vitáznak szakértők világszerte, hogy venni vagy bérelni érdemes lakást, házat. Érveket fel lehetne sorakoztatni pro és kontra egyaránt, lehet hogy épp ezért olyan nehéz eldönteni, hogy melyik a jobb. Nagy részben befolyásolja a döntésünket az élethelyzetünk (kor, jövedelem, célok) valamint az ingatlan helye, de végül is leszűrhető az egészből egy univerzális következtetés, ami átlepi a szubjektív vélemény(ek) kereteit és az objektív valóságot közelíti. Tény, a saját ingatlan, az mindig saját ingatlan. Kühne Kata, az Otthon Centrum vezető igazgatója a következőt nyilatkozta a témával kapcsolatban: Olvass tovább...

„A lakásvásárlás pénzügyi tudatossága és annak időtávja között önmagában is ellentmondás van. A lakásvásárlás egy hosszú távú döntés, hiszen csak a megvásárlása és eladása a jelen piaci helyzetben majdnem egy évet emészt fel, a használat, illetve birtoklás időtávja pedig sok-sok évben mérhető. Ez túl hosszú időtáv ahhoz, hogy megbízhatóan előre jelezzük a bérlés, vagy vásárlás eldöntéséhez elengedhetetlen feltételek, pénzügyi kondíciók alakulását. Emellett a válság egy hozadéka lehet, hogy a lakásvásárlók tudatosabban tervezik meg a pénzügyi szempontból is a vásárlásukat. Hiszen 5 éves időtávon reálisan a vásárlás éri meg jobban, mint a bérlés.”

A saját tulajdonban lévő lakás, ház, ingatlan mellett rengeteg pozitív érvet olvashatunk, én most hoztam hármat, amelyek szerintem a legfontosabbak.

  1. Biztonság

 

Egy saját tulajdonban lévő lakás, biztonságérzetet nyújt. Nem kell attól tartanod, hogy mint bérlőt kilakoltatnak, mert összevesztél a tulajdonossal vagy csak szimplán el akarja adni a birtokában lévő ingatlant. „Én házam, én váram” – tartja a mondás, nem véletlenül. Te írod a szabályokat, te vagy a várad királya.

  2. Önbizalom

 

Már fentebb említettem a biztonságot. Kétségtelenül a biztonság adja a legnagyobb önbizalmat. Egy saját erőből vett lakás pedig hatalmas önbizalmat adhat a jövőre nézve, tudván, hogy mindezt egyedül érted el, hogy ha ennyit elértél, akkor csak tőled függ, mit érhetsz el a jövőben, valamint hogy ha úgy döntesz családot is alapíthatsz, mivel már a biztonságot nyújtó fedél a fejed felett adott.

  3. Befektetés

landingpage.jpg

 A saját lakásod akár befektetés céljából is használhatod. Ha csak megnézed az ingatlan árak jelenlegi szárnyalását, máris elgondolkodhatsz két dolgon:

- ha időben saját lakásban gondolkodtam volna és jelenleg a tulajdonomba lenne egy, akkor most sokkal többet érne

- mint lakást bérlő, imádkozhatok, hogy a tulaj ilyen áraknál NE adja el a tetőt a fejem felől

nevtelen.png

Fotó: Ingatlannet.hu

A képen jól láthatod, milyen drasztikus emelkedést mutat jelenleg az ingatlan piac. Hogy mi lesz ennek a következménye? Szerintem kevesen tudják, de egy biztos, aki most ad el az jól jár.

Saját lakásod kiadhatod hosszabb távollét esetén, ami úgyszintén pénzt hoz.Mindenkinek saját döntése, hogy lakást vásárol vagy bérel.

Amennyiben nincs még saját lakásod, de mindenképp szeretnél egyet rövid vagy hosszabb távon belül a legkedvezőbb konstrukciókkal egybekötve, akkor töltsd ki ezt az űrlapot és 48 órán belül bővebb információban részesülsz szakértő által. Ajánlom, ezt ne hagyd ki!!!

Ha tetszett az írás, akkor oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel.

Inspii Facebookon és Instagramon is.

 

fb_icon_325x325.png
https://www.facebook.com/inspiinsts/

 

unnamed.png

https://www.instagram.com/inspi_i/

1 komment
süti beállítások módosítása