1 Dolog, amit elfelejtünk megtenni a "nagy" rohanásban

2016. január 26. 09:40 - Bábincu Flórián

thankyou.jpg

A 21.-ik században csodás élni. Autók tömkelege, okostelefonok, korlátlan internet, fejlett orvostudomány és még sorolhatnám azokat a vívmányokat, amik kényelmesebbé teszik mindennapjainkat. Tudom, hogy nekem és neked is ez már megszokott dolog, de próbáld meg, elmagyarázni nagyapádnak, hogyan töltesz le egy filmet ncoreról, vagy beszélsz a batároddal skypeon úgy, hogy látod, és közben több száz vagy ezer km. van köztetek. A villámgyors fejlődés, ki merem jelenteni, hogy sajnos az emberek éltében is megmutatkozik. Nemcsak a technika és a tudományok fejlődése gyorsult fel, hanem az emberek élete, mindennapjai is. Emlékszel mikor 15-16 évesen még az utcán szórakoztatok a barátokkal és a naplemente jelentette azt, hogy nyomás haza?

Én  tisztán emlékszem ezekre a dolgokra. Nézz körül most, 15-16 évesek túlnyomó része, szombat hajnalban hazafelé a buliból már azon agyal, hogy a mai buliba mit veszek fel és vajon ott lesz-e a srác/csaj is, akivel szerintem ma le is fekszem, mert már 2 hete beszélgetünk és szerintem szerelmes vagyok. Ugye nem csak én érzem, hogy felgyorsult a világ? Reggel felkelsz, elmész dolgozni/iskolába, sietsz haza, elvégzed a napi kötelező teendőket, ezek után ha még időd és energiád engedi beülsz valahova a barátokkal kikapcsolódni, de ha nem jön össze, akkor ott a hétvége, majd bulizol akkor. Nap napot követ, amikor azt veszed észre, hogy már 1 év van a hátad mögött. Azt szeretném tőled megkérdezni, hogy a nagy rohanásban, mikor állsz meg azért, hogy HÁLÁT adj? Mikor adtál utoljára Hálát? Azért, hogy reggel kinyílt a szemed, bizalmat kaptál egy újabb nap megéléséhez. Mikor álltál meg egy pillanatra, hogy megvizsgáld, mi minden vesz körül, ami lehet másoknak nélkülözniük kell. Mikor köszönted meg utoljára azt, hogy a lábadon járhatsz? Ismerek olyat, aki mindent megadna azért, hogy újra lépkedhessen, és nem az a legnagyobb bosszúsága, hogy kint csúszik a járda! Az életed pici apró dolgokon múlik, amik felett elcsúszik a figyelmed a nagy rohanásban. Ha kinyitod a mosdóban a csapot, jön a víz? Hogy látod, mit gondolhat erről egy etióp lakos? A világ egyik legjobb motivációs trénere egyik előadásán ültem, amikor a következőt mondta: „A te problémáid, mások álma”. Ez a mondat rettentően elgondolkodtatott. Nyugodtan vizsgáld meg a kijelentést, és tedd fel a kérdéseket magadnak: biztos, hogy a problémám a világ legnagyobb problémája? Lehet csak nekem tűnik annak? Sokszor tapasztalom, hogy az emberek kiborulnak, mert nem találnak parkoló helyett, lehet valakinek az álma, hogy autóban ülhessen. Gyakorold a hálát mindennap, tudatosan adj hálát mindenért, amid van és meglátod, idővel még több lesz. A hála érzése csodákra képes.

Képzelj el egy hatalmas nagy perselyt, minden nap egyforma mennyiségű pénzt kapsz, amiről eldöntheted, hogy a perselybe teszed vagy elköltöd valami olyanra, amit nem élvezel (a perselybe tétel lesz a hála adás), amikor a persely megtelt átvehet az egész összeget és bármire ráfordíthatod. Melyiket választanád?

Azt javaslom, adj hálát mindennap azért amid van, meglátod idővel meghozza gyümölcsét, állj meg kicsit a pörgős mindennapokon és csendesedj el, vizsgáld meg mennyi mindened megvan amiről más lehet csak álmodik és köszönd meg. Ha a pincérnek megköszönöd, hogy kihozza a rendelésed, akkor azt, hogy élhetsz, miért nem? Így a végére még egy tipp, írj le legalább 10 dolgot, amiért hálás vagy az életedben, tedd meg MOST az idő megy!

A következő kérdésekre válaszolj magadban, légy őszinte! 

- Ma miért adtál hálát?

- A jelenlegi problémáid tényleg hatalmasak, vagy csak te látod annak?

- Ebben az évben hányszor köszönted meg, hogy ismét bizalmat kaptál egy új napra?

Rhonda Byrne csodálatos szavaival búcsúznék: 

 

A szeretet és a hála minden negativitást felold, bármilyen formát öltsön is. Ez a két érzés képes
tengereket szétválasztani, hegyeket megmozgatni, és csodákat véghezvinni. - Rhonda Byrne

 

Ha tetszett az írás, akkor oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel 

 Inspirational Insights Facebookon és Instagramon is.

fb_icon_325x325.png
https://www.facebook.com/inspiinsts/

unnamed.png

https://www.instagram.com/inspirational_insights/

komment
süti beállítások módosítása