3 OK, amiért a többség „zombiként” éli meg a mindennapokat.

2016. január 22. 19:49 - Bábincu Flórián

 

5bvrjhwlwze.jpg

Megfigyelted már, hogy ha kimész az utcára hány meg hány olyan embert látsz, akiknek arcukra van írva, hogy „nincs kedvem élni”, leengedett vállakkal, lógó fejjel vonszolják magukat a munkahelyükre, amit utálnak, egyetemre, iskolába, ahová úgyszintén semmi kedvünk menni, vagy csak egyszerűen sétálnak, de agyuk kattog a negatív gondolatoktól, amitől külsőre is megváltoznak. Én ezt a jelenséget „zombi effektusnak” nevezem. Legfájóbb számomra, mikor fiatalkorú ifjú titánokat látok ilyen állapotban. Sokat töprengtem azon, miért van jelen ez? Kérdezősködtem, kutattam, és ami a legfontosabb FIGYELTEM. Biztos vagyok benne, hogy az a jelenség, amiről beszélek a következő 3 oknak köszönhető:

1. Nincsenek céljaik



boston_city_flow.jpg

Ha az embereket céljaikról kérdezed, túlnyomó többségük nem tud választ adni. Gondolkodnia kell, aztán mond valamit, ami hirtelen eszébe jut. A céltalan élet bizony sokszor okozhat „zombi effektust” az életünkben. Gondolkodtál már azon mit akarsz elérni 1-2-5 év múlva? Azon, hogy hol tartasz most és hol akarsz tartani? Ha nem, akkor azt javaslom, TEDD meg. Engedd szabadjára bátran a fantáziád. Mentoromtól, Szabó Pétertől a következő kis szócskát tanultam, ami nagy hatással volt rám: „Mi lenne ha?”. Tedd fel magadban a kérdést, „Mi lenne ha….(10 milliót keresnék egy hónapban)?” Képzeld el, hogy tényleg megvan már most. Ha megvan, figyeld meg érzéseid, mit érzel? Legyenek céljaid, hosszú távúak, rövid távúak, havi és heti célok. Kész vagy? Késztesd magad! Írj le legalább 10 dolgot, amit év végéig el akarsz érni, viszont azt ne feledd, hogy a Berlini fal sem egy nap alatt épült, ahogy egy bölcs ember mondta: „Nincs lehetetlen, csak nem megfelelő határidő”. Meglátod egyre közelebb és közelebb leszel majd hozzájuk, amíg el nem érded őket. Ne habozz, kezdj fantáziálni már MOST.

2. Eluralkodik rajtuk a monotonitás

Éreztél már olyat, hogy semmihez nincs kedved? Unod az egyetemet, unod a munkát, a hétköznapokat és már a hétvégék is egyre unalmasabbak? Egyszerűen nem tudod, mit kezdj magaddal, semmi nem érdekel, múlt héten még lelkes voltál, mostanra már oda veszett a motivációd? Ha igen, akkor képzeld én is. A legjobb, amit tehetsz, ha elkezdesz új dolgokat kipróbálni. Ki kell lépned a komfortzónádból, mert teljesen befásulsz, amiből nehéz a vissza út. Próbálj ki új dolgokat, akár kezdheted azzal, hogy más útvonalon mész el munkahelyedre/egyetemre. Mindennapra szúrj be egy olyan eseményt vagy cselekvést, amit én „csillagos eseménynek” nevezek. Ez csupán annyit tesz, hogy naponta teszel vagy megélsz olyat, amit már reggeltől vársz, akár találkozás egy régi baráttal, egy érdekes film megnézése, edzés, stb. Bármi olyat, amire már reggeltől vársz. Ez picit elmozdít a megszokott mindennapokból. 

3. Rossz emberi kapcsolatok

r-ejqfq13iu.jpg

Mi emberek kétség kívül társas lények vagyunk. Arra vágyunk mindnyájan, hogy szerethessünk és szeretve legyünk. Benjamin Disraeli angol miniszterelnök ezt nagyon jól megfogalmazta: „Ha otthon baj van, semmilyen közéleti siker nem kárpótolhat”. Hogy lehetne valaki vidám és életerős, mikor az emberi kapcsolatai a padlón vannak. Emberek tömegei élnek boldogtalan párkapcsolatban anélkül, hogy változtatnának rajtuk, ilyenkor meg szoktam kérdezni magamtól, vajon miért? A legjobb válasz erre Szabó Péter szavai: „A langyos víz nem elég hideg ahhoz, hogy az ember ki akarjon szállni belőle, ezért a legtöbben abban élik le az egész életüket.” Teljes mértékben hiszem azt, hogy rengetegen azért nem zárják le megromlott kapcsolataikat, amiben szenvednek, mert nem elég rossz. Remélem, te nem tartozol ebbe a csoportba. Mielőtt magadban válaszolsz, felelj a kérdésemre.  Mond, mennyi minőséges időt töltesz szeretteiddel, barátaiddal, pároddal? Kiemelnék egyetlen kulcsszót ez pedig a MINŐSÉGES. Nem arra gondolok, amikor facebookon vagy emailben beszélgetsz velük, sőt még arra sem, amikor egymással szemben ültök és mindketten az instagram-kedveléseket számoljátok. A minőséges jelzőn arra gondolok, mikor maximális odafigyeléssel, személyesen folytatsz eszmecserét szeretteiddel, mikor nem zavar meg egy-egy jelentéktelen messenger-üzenet. Mikor tényleg odaadó és megosztott a figyelem egymás között. Nagyon sokan félünk kimutatni érzéseinket a fontos emberek felé, ami szerintem a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz szeretteiddel szemben. A megromlott kapcsolatok negatívvá tesznek. Ne engedd meg magadnak ezt a „luxust”. Azt javaslom, hívj fel 3 közel álló embert és nyilvánítsd ki érzéseid, ne szégyelld egy percig sem, emberek vagyunk nem tárgyak.

Remélem, nálad ezek az okok nem jelentkeznek, ha mégis akkor van egy jó hírem, akár MOST elkezdheted megváltoztatni, hogy ne élj „zombi effektben”, mert hidd el a másik oldal sokkal szebb. Azért van a fejed, hogy felemeld, így arra kérlek, ne lógasd, hanem légy pozitív!

 

Ha tetszett az írás, akkor oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel 

 

Inspirational Insights Facebookon és Instagramon is.

fb_icon_325x325.png
https://www.facebook.com/inspiinsts/

unnamed.png

https://www.instagram.com/inspirational_insights/

 

 

komment
süti beállítások módosítása