Megváltoztatnám az életem! Mi a teendő?

2016. július 25. 14:06 - Bábincu Flórián

Sokszor hangoztatjuk azt, hogy ,,na, mostantól megváltozom’’, ,,újévtől így lesz’’, ,,jövőre úgy lesz’’. Miért van az, hogy ezek a kijelentések maximum 2-3 hónapig tartanak, aztán minden a régi kerékvágás szerint megy tovább? Rengetegen találnak kifogást és okokat arra, hogy miért nem jött össze, viszont ha megkérjük őket, hogy mondjanak egy okot arra, amiért összejött, tátva marad a szájuk és állnak szó nélkül.

pin-board-978197_960_720.jpg

 

Úgy gondolom, hogy sokszor olyan célokat tűzünk ki magunk elé ami:

 

  • elérhetetlen -  Egyik példaképem, Szabó Péter így fogalmazott: „Ha olyan célokat tűzöl ki magadnak, amelyeket még te sem hiszel el, akkor az agyad automatikusan ledobja a szíjat.”  Ezzel teljes mértékben egyetértek, mert téved az, aki elhiszi, hogy egyik napról a másikra megtízszerezheti bevételét, vagy lefogyhat 30 kilót.

 

  • nem is a te céljaid -  Sokszor olyan dolgokat akarunk magunkévá, olyan eredményeket akarunk elérni, melyek valójában nem is a miénk. Ha jobban megfigyeled saját magad, igazából nem is hoz lázba a kitűzött cél elérése. Számtalanszor tapasztaltam már eddigi életem során, hogy egy-egy cél elérése közben már nem is vágytam rá, már kezdett nyomasztani a dolog. Ilyenkor a legtöbben abban a tudatban, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét, folytatják, amit elkezdtek. Hogy mi a teendő ebben az esetben? Azt egy másik cikkben bővebben kifejtem majd.

 

Saját tapasztalataimra támaszkodva kijelentem, hogy ezek az ígéretek: „most már megváltozom”, „jövőre új életet kezdek” stb. azért nem működnek, mert nem ezzel a három legfontosabb tényezővel kezdi a megváltozni kívánó az „újjászületést”.

 

Elfogadás

 ocuv0qsw8uw.jpg

Amint megtanulod elfogadni saját magad, úgy ahogy vagy, elfogadni azt, hogy egyedinek és csodálatosnak születtél, egyben elfogadod majd a dolgokat, amik veled történnek, akár jók, akár rosszak. Megbántottak? Fogadd el! Veszteség ért? Fogadd el! Egy igazi harcos megtanul elfogadni, és továbbállni. Bármikor tud új életet kezdeni, új fejezetet kezdeni. Darwin szavai mindig eszembe jutnak ilyenkor: „Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.”

 

Tanulás, tanulság

 

A mondó vagyok, hogy azaz ember, aki nem tud más hibájából tanulni, megérdemli, hogy saját hibáján tanuljon, viszont aki saját hibáján sem tud okulni, akkor megérdemli, hogy ismét hibázzon. Az élet a legnagyobb tanító, kortól és nemtől függetlenül. Lehetsz te 50 vagy akár 17 éves. Mindennap tanulsz, tanulhatsz valamit. Tényleg véletlen lenne az, hogy jelen van a rossz az életünkben? Nem hiszem. Minden okkal történik, legyen az jó vagy rossz. Meg kell tanulnod, okulni a hibákból, hidd el ha elsajátítod ezt a tulajdonságot, nem félsz majd a veszteségtől, nem félsz majd a csalódástól!

 

Tudnod kell azt, hogy ennek így kellett lennie

 _wjtkhzg9r0.jpg

Ha visszatekintek a múltamra, látom azt, hogy ami akkor történt és sajnáltam, rossz kedvem volt miatta, annak mindennek így kellett történnie. Sokszor a jelenben nem látjuk a dolgok miértjét, azon gondolkodunk, hogy miért pont velünk történt ez, miért mi kapjuk ezt. Ilyenkor ismét csak az ok-okozat törvényét tudom megemlíteni. Semmi nem történik ok nélkül, mindennek célja van. Ha elkezded megfigyelni azokat a dolgokat, amik veled történnek, észreveszed, hogy ami most rossz, lehet a jövőben hálás leszel neki. Minden amit megélsz, tanít valamire vagy felkészít a jövőre. Ne feledd Isten a legnagyobb csatát, a legjobb harcosainak adja. Élj ebben a tudatban te is!

Inspi - Egy lépés a siker felé -  Facebookon és Instagramon is


facebook_logo_simple-1024x1017.jpg 2016_instagram_logo.png

komment
süti beállítások módosítása