3 tipp, hogy jó pontot szerezz a főnöködnél.

2016. február 17. 20:07 - Bábincu Flórián

3_tuti_tipp_hogy_jo_pontot_szerezz_afonokodnel.png

Rengeteg vicces képet látok a Facebookon arról, hogy milyen gáz és rossz a főnököm, illetve mennyire utálom, mert folyamatosan szivat. Azon esetleg gondolkodtál már, hogy lehet nem is vele van a baj? Ha utálod a munkád és még a főnököd is kibírhatatlan, akkor fogadd meg ezt a 3 tippet és garantálom, hogy változást tapasztalsz majd, jobb esetben még fizetésemelést is!

1. Pontosság

 

Elengedhetetlen tényező az, hogy pontosan érkezz a munkahelyedre. Mindig érkezz időben, ha 8:00, akkor ne legyen belőle 8:05, ha az ebédidőd 1 óra, akkor tervezd úgy, hogy pontban visszaérkezz! Ezek az 5-10 perces késések hosszú távon nagyon nagy jelentőséggel bírnak. Ha esetleg olyan munkád van, ahol a kisebb késéseket nem teszik szóvá, akkor sem engedheted meg magadnak ezt a kényelmességet. Az én esetemben is ilyen munkahelyről beszélhetünk, de akkor kezdtem pozitív változást tapasztalni, amikor elkezdtem a "pontosság elvét" gyakorolni. Ehhez szükséged lesz önfegyelemre. Fogd fel úgy, hogy a magad főnöke vagy és nagyon rossz néven vennél akár egy 5 perces késést is!

photo_39846_20150804.jpg

2. Határidő

 

Ha már késésről beszéltünk, akkor ki kell, hogy térjek az elvégzendő feladatok határidejére. Ha kapsz egy feladatot, azt javaslom, EGYBŐL kezdj neki! MUNKAIDŐBEN ne töltsd felesleges dolgokkal az idődet: ne csevegj a barátaiddal, ne akkor tervezd az estét, ne akkor tervezd a nyaralást! Helyette figyelj 110%-ban a feladatodra, és akkor a munka a munkában marad, nem kell még otthon is ezzel foglalkoznod. A feladathoz kapott határidőt, ha törik, ha szakad, be kell tartanod! Mi van viszont akkor, ha nem kapsz mellé határidőt és megkérdezik mikorra lesz kész? Egy nagyon hasznos tanács: mindig többet mondj, mint amennyi idő alatt kész lesz. Ha 2 nap kell rá, mondj 2 és fél 3-at, ha egy hét, akkor mond azt, hogy több mint egy hét, kb. 8-9 nap. Meglátod, ha hamarabb végzel a beígért határidővel pozitívan értékelik majd. Egyet viszont ne felejts el, SOHA ne csússz vele! Kalkulálj bele mindent: azt, hogy esetleg munkatársad megzavar a feladat végzése közben, azt is, ha esetleg elakadsz az elvégzés közben és mástól kell kisegítő információt kérned. Egyet jegyezz meg! Végezd el mindig időben vagy akár hamarabb.

photo_40464_20150902.jpg

3. Légy naprakész

 

A három tipp közül ezt emelném ki a legjobban, ezért is hagytam a végére. Nálam nagyon sokat segített, hogy folyamatosan naprakész voltam. Nagyon fontos az, hogy tudd, mi történik a munkahelyeden. Azért kell napra késznek lenned és informáltnak, hogy mindig tudj valami új információval szolgálnod a főnöködnek. Ha megkérdezi, hogy „Mi újság? Mi a helyzet?”, akkor tudj információval szolgálni. Eléggé elcsépelt már az a válasz, hogy „semmi”. Ha új ötleted vagy ötleteid vannak, vesd fel őket, ha olvastál valami érdekeset, amiről tudod a főnöködet is érdekelné oszd meg vele, informáld a feladatról, hogy hol is tartasz benne mikre jöttél rá a végzés közben! Igazából a lényeg, hogy mondj valami újat, ezzel látja majd, hogy jelen vagy a cég életében, nem csak bővíted a társaságot.

photo_56023_20151208.jpg

"Ha nem győzöd le az énedet, az éned fog legyőzni téged" - Napoleon Hill

Ha tetszett az írás, akkor oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel 

 Inspirational Insights Facebookon és Instagramon is.

fb_icon_325x325.png
https://www.facebook.com/inspiinsts/

unnamed.png

https://www.instagram.com/inspirational_insights/

36 komment
süti beállítások módosítása